"Grote flexibiliteit dankzij Indis en e-commerce"

Sax Sanitair, Melle
Sax neemt als technische groothandel een belangrijke plaats in op de markt van sanitair, verwarming en ventilatie. Vanuit een modern logistiek centrum levert Sax goederen door heel Vlaanderen aan de professionele installateur en hun particuliere klanten op de werf. Het bedrijf telt in totaal negen vestigingen en de levering van de goederen gebeurt vanuit de centrale magazijnen Sax Logistics in Wielsbeke. Vanuit dit distributiecentrum kunnen 30.000 artikelen binnen 24u over Vlaanderen geleverd worden. Het centrum heeft een oppervlakte van 13.000 m² en kan 10.000 pallets stockeren.

www.sax-sanitair.be

Bart Declercq, IT manager:
"Sax is een groothandel met een belangrijke logistieke organisatie die ondersteund wordt door de distributiesoftware Indis. De modules van het Indis pakket zijn specifiek geselecteerd en aangepast op maat van ons bedrijf. b-inside programmeerde ook een interface tussen Indis en een Kardextoepassing om ons magazijn te automatiseren. Dit systeem laat toe om de orderverwerking en vrachtplanning zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Sax draagt een vlotte dienstverlening hoog in het vaandel. Onze klantenservice werd versterkt dankzij de e-commerce module van b-inside die communiceert met de Indis software. Zo kunnen onze klanten online offertes raadplegen, orders invoeren en artikelen bekijken. Ze kunnen tot 19u via e-commerce bestellen en de goederen de dag nadien al ontvangen. Artikelen in voorraad kunnen zelfs tot 6u 's ochtends besteld worden en nog dezelfde dag geleverd worden. Het is ook mogelijk voor de klanten om hun order tijdens het verzendproces te volgen dankzij de tracking en tracing tool in e-commerce.

Zo'n flexibiliteit vraagt om een goede organisatie ondersteund door de juiste IT-toepassingen. b-inside analyseert onze behoeftes, werkt een oplossing uit en bewijst zo telkens weer voor ons de ideale IT-partner te zijn."