Matthys Group, Desselgem

Matthys Group, Desselgem
Matthys Group verenigt sinds enkele jaren de firma's Matthys NV en Evilo NV. Beide bedrijven hadden al een uitstekende reputatie in hun respectievelijke sectoren en bundelen nu de krachten. Matthys Group ontwerpt en bouwt machines op maat van diverse industrieën en biedt hierbij een brede waaier aan producten zoals machines voor de voedselindustrie en de textielsector, verpakkings- en assembleermachines enz.

www.matthysgroup.com

Wim Matthys, CEO
"Onze machines hebben een belangrijke meerwaarde door hun mogelijkheid om te interfacen met externe software. Een betrouwbare IT partner als b-inside is hierbij van cruciaal belang.

Een goed voorbeeld is onze Contractwinder, een textielmachine voor de contractmarkt. De bobijnen worden op de juiste lengte gespoeld zodat het grondstoffenverbruik optimaal afgestemd is op beperkte productiereeksen. Het Engineering team van b-inside staat in voor de communicatie tussen de PC en de Contractwinder (Jobscheduling én monitoring), maar ook voor de gestructureerde programmering van de complexere aansturing van de machine zelf. Via de Jobscheduling functionaliteit stuurt de operator de machine. Dit gebeurt door rekening te houden met de voorcalculatie en door opdrachten uit de ERP software te selecteren. Het pilootproject met de Contractwinder werd succesvol uitgevoerd bij tapijtproducent Lano in Harelbeke. Intussen staan er ook machines in Duitsland, China en de Verenigde Staten.

De meerwaarde van onze partnership is onmiskenbaar: Matthys Group en b-inside zijn spelers uit twee totaal verschillende disciplines die hun ervaring en competenties bundelen over de grenzen heen. Een bewijs van de stelling dat 1+1 ook gelijk kan zijn aan 3."