Over ons

ICT Dienstverlener en software ontwikkeling

ICT Dienstverlener en software ontwikkeling

Onze software helpt u vooruit

Ondernemingen streven ernaar om zich te onderscheiden van anderen. Door hoogwaardige producten te maken, door de grootste flexibiliteit te bieden, door de meest competentemedewerkers in te zetten. En toch volstaat dit niet altijd om de gewenste meerwaarde te creëren.

Aangepaste software vormt de elementaire sleutel om die meerwaarde te bereiken. Zo beheerst u alle processen optimaal en zet u een fundamentele stap vooruit.

B-inside ontwikkelt en implementeert ERP software bij bedrijven actief in de volgende nichesectoren:

INTEX - Textielsoftware

 • Spinnerijen
 • Weverijen: decoratiestoffen, huislinnen, technisch textiel, tapijten, matten
 • Tufting
 • Confectie

INDIS - Distributiesoftware

 • Sanitaire groothandels
 • Toeleveranciers bouw
 • Voeding
 • Boeken
 • ...

Onze medewerkers hebben een dubbele competentie: het zijn informatici en tegelijk nichespecialisten voor textiel of distributie.  Door dagelijks contact met klanten, toeleveranciers in de sector en onderzoekscentra zetten ze hun sectorkennis om in waardevolle toepassingen.

Onze software solutions bestaan uit modules die gecombineerd en aangepast kunnen worden volgens de specifieke behoeftes van de klant. Alle modules kunnen onderverdeeld worden in de basiscategorieën Financieel, Commercieel en Operationeel. Daarnaast bieden we een brede waaier aan systeemmodules als aanvulling bij de basissoftware, maar ook engineering en professionele diensten.

Over ons

Visie en Missie

Onze missie

"Implementeren van betrouwbare, geïntegreerde ICT-oplossingen in de textiel- en distributiesector."

b-inside begeleidt bedrijven actief in de textielindustrie en de distributiesector bij het selecteren en implementeren van hun informaticaoplossingen. We streven hierbij naar een volwaardige partnership en een langetermijnrelatie met de klant.

b-inside kiest resoluut voor specifieke nichesectoren met een gediversifieerde aanpak per sector. Elk bedrijfsproces wordt verwerkt in innovatieve oplossingen en individueel aangepast. Door onze knowhow te combineren met de expertise van de klant, kunnen we de toegevoegde waarde maximaliseren en de Total Cost of Ownership minimaliseren.

IT knowhow en sectorkennis

b-inside heeft niet alleen een gedegen informaticakennis in huis, maar ook de achtergrondkennis van de betreffende sectoren. Onze textiel- en distributiespecialisten houden constant de vinger aan de pols om zo de allernieuwste tendensen te verwerken in moderne software solutions.  Deze unieke combinatie van IT-knowhow en sectorkennis maakt van b-inside een betrouwbare partner.

Visie en Missie

Profiel

Profiel

b-inside werd in 1986 opgericht als een lokale hard- en softwaredistributeur in België. Er is een dochteronderneming in Turkije sinds 2006. Met ongeveer 40 medewerkers en meer dan 20 jaar ervaring in huis, leveren we betrouwbare software voor de textiel- en distributiesector. Als gerenommeerde en gevestigde ICT dienstenverlener adviseren we bedrijven over hun informatietechnologie en begeleiden we hen door het volledige proces.

Het totale productaanbod bestaat uit een waaier aan informaticadiensten, softwareontwikkeling, hardwaresystemen en engineering. De unieke combinatie van IT-knowhow en sectorkennis maakt van b-inside een betrouwbare partner.

Onze troeven

 • Teams van ervaren problem solvers, specialisten per branche
 • Totaaloplossingen: een combinatie van hardware, software, engineering en technische dienstverlening 
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid dankzij jarenlange ervaring
 • Gebundelde krachten met onze klanten, machinebouwers, onderzoeksinstituten en partners
 • Continue evolutie als antwoord op de sterk veranderende bedrijfsomgeving en nieuwe markten
 • Erkend dienstverlener KMO portefeuille
Profiel

Historiek

Burroughs Computers was een begrip in de beginjaren van de informatica. Mechanische boekhoudmachines ondersteunden toen de financiële bedrijfsprocessen. De overgang van mechanische naar elektronische systemen was niet evident, tot de eerste computers hun intrede deden. Veel bedrijven schakelden over op een nieuw computersysteem bij de invoering van de BTW-reglementering.

1950

1986

Burroughs en Sperry fusioneren tot UNISYS. De focus wordt verlegd naar grote concerns, banken en overheidsinstellingen. De ondersteuning wordt toevertrouwd aan "dealers". Orbo nv wordt dealer van Unisys in de regio West- en Oost-Vlaanderen. Onder leiding van de charismatische André Van de Hende groeit Orbo nv gestaag. De medewerkers staan dicht bij de gebruikers en vormen zo een ploeg gespecialiseerd in textiel en distributie.

Inside Communications bvba wordt opgericht met als activiteit de verdeling van hardware.

1986

1997

Opstart van Inside Communications in zijn huidige vorm als ICT-dienstverlener. Orbo nv integreert volledig in Inside Communications en verhuist mee naar de Vichtseweg 109 in Waregem. De integratie gaat gepaard met een verhoging van het kapitaal tot 124.000,00 EUR.

Inside Communications groeit door als specialist in computerdiensten met de integratie van enkele medewerkers en gespecialiseerde software van Divermo - Kortrijk.

2000

2001

Integratie van medewerkers en overname van de textielsoftware van I.C.S. - Poperinge.

De pakketten INTEX en INDIS worden gelanceerd als gespecialiseerde software voor respectievelijk de textielsector en de distributiesector. Beide pakketten hebben aangepaste modules voor de subtakken in de twee sectoren.

2002

2003

INTEX (Textiel) en INDIS (Distributie) bewijzen zich op de markt als stabiele en zeer praktische pakketten, die verder worden uitgebouwd met toepassing van de nieuwste evoluties op technologisch vlak.

INTEX (Textiel) en INDIS (Distributie) zijn stabiele producten en kennen hun gelijke niet op het gebied van functionaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

2005

2006

Vlaamse bedrijven kreunen onder de globalisering. Hard werken is niet meer voldoende om het tij te doen keren. De kleinere orders, de korte leveringstermijnen en de scherpe prijzen stellen hogere eisen aan softwarepakketten. Daarom worden de functionaliteiten breder uitgewerkt en aangepast aan de nieuwe noden.

Inside Istanbul yazilim ltd wordt opgestart op 1 juni 2007.

2007

2007

Het certificaat ISO 9001:2000 wordt behaald.

Inside Communications realiseert de eerste verkoopopdrachten van INTEX software in Turkije.

2009

2009

Het certificaat ISO 9001:2008 wordt behaald.

Inside Communications verandert zijn naam naar b-inside.

2012

2013

b-inside verhuist naar zijn huidige locatie op de Grote Heerweg 75 te Waregem (Beveren-Leie).

b-inside behaalt het KMOP certificaat.  Hierdoor zijn we erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor de gebieden Opleiding en Advies en dit tot augustus 2020.

2015

2017

Op 6 oktober 2017 mochten we 20 kaarsjes uitblazen... Op naar de volgende 20 jaar!

b-inside en CBM Moerman slaan de handen in elkaar.  Het team van b-inside wordt uitgebreid met het CBM Moerman team en samen bieden wij u onze professionele diensten aan!

2018

Historiek

Team

Jan De Veene is de zaakvoerder van b-inside en leidt de verschillende teams.

De teamstructuur weerspiegelt de bedrijfsvisie om voor nichesectoren te kiezen. Naast de teams Verkoop, Administratie en Kwaliteit zijn er aparte technische teams, elk met hun eigen specialisatie in een bepaald marktsegment.

Als klant wordt u toegewezen aan een sectorteam: Textiel, Confectie, Tapijten of Distributie. Daarnaast kan u een beroep doen op één of meerdere begeleidende teams: Boekhouding, Maatwerk, Technische support en Engineering. De algemene coördinatie gebeurt via maandelijkse inter-team meetings. Per project staat een projectleider in voor de praktische samenwerking.

Onze verschillende teams vormen samen een mix van continuïteit, creativiteit en ervaring. Ze geven het beste van zichzelf om de wensen van de klanten te vertalen naar praktische softwaretoepassingen.

Team

Partners

Progress Software
Hewlett-Packard
Microsoft
Telenet
OKI
aXsGUARD
VMware
VeeAm
Babelway

Progress Software is wereldwijd leverancier van softwaretechnologie.  De softwaretoepassingen van b-inside worden ontwikkeld in Progress voor zowel Windows als Unix platform.

 

Bezoek de website

b-inside is HP preferred partner.  We staan in voor professioneel hardware-advies, installatie, implementatie en onderhoud van uw volledige hardwarepark.

Bezoek de website

Als Microsoft Gold Certified Partner zijn alle medewerkers op de afdeling "Managed Services" gekwalificeerde professionals, die op regelmatige basis getest en bijgeschoold worden door Microsoft.

Bezoek de website

Als Telenet partner zorgt b-inside voor een vlotte integratie van Telenet netwerkoplossingen in uw bedrijf.

Bezoek de website

Snel en betaalbaar afdrukken in een professionele, zakelijke omgeving - in zwart/wit en kleur - zonder compromissen, daar staat OKI voor.

Bezoek de website

aXsGUARD is onze partner voor beveiligde communicatie buiten uw lokaal netwerk.  De aXsGUARD servers staan garant voor uw netwerkbeveiliging dankzij de knowhow, de monitoring 24 uur per dag en permanente updates.  Alle applicaties van b-inside werden ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van de veelzijdige mogelijkheden van de aXsGUARD zoals firewall, VPN connecties, e-mail services,...

Bezoek de website

VMware (NYSE:VMW) is de wereldwijde leider op het gebied van virtualisatie-oplossingen van de desktop tot het datacenter.  Klanten van alle omvang vertrouwen op VMware om de bedrijfskosten te reduceren, de bedrijfscontinuïteit te garanderen, de beveiliging te verbeteren en het milieu te ontzien.

Bezoek de website

Veeam Software, een vooraanstaand VMware Technology Alliance Partner, ontwikkelt innovatieve software voor het beheer van VMware vSphere.  Veeam vPower TM verschaft geavanceerde Virtualization-Powered Data Protection TM en is de technologie die aan de basis ligt van Veeam Backup & Repliation TM, de oplossing voor VMware backup.  Veeam ONE TM is één enkele oplossing die de performance, de configuratie en het gebruik van VMware -omgevingen optimaliseert.

Bezoek de website

Babelway is onze partner voor de automatisatie van de elektronische uitwisseling van documenten (EDI, PDF, XML, EFFF....)

Bezoek de website
Fedustria
Centexbel
Hogeschool Gent
Creamoda
Het Textielforum
Matchtex - Technisch textiel

Fedustria is de Belgische federatie van de textielsector en de hout- en meubelindustrie.  Fedustria verenigt de voormalige textielfederatie Febeltex samen met de federatie van de hout- en meubelindustrie Febelhout in één overkoepelende organidatie.


Bezoek de website

Centexbel is het Technisch en Wetenschappelijk Centrum voor de Belgische Textielnijverheid.  Het werd in 1950 opgericht onder impuls van Fedustria om de concurrentiepositie van de Belgische textielbedrijven duurzaam te verstevigen.

Bezoek de website

De Hogeschool Gent, Departement Toegepaste Ingenieurswetenschappen, organiseert een bacheloropleiding in de textieltechnologie.  De studenten kunnen tijdens hun opleiding al kennismaken met onze textielsoftware INTEX die door de Hogeschool Gent gebruikt wordt.

Bezoek de website

Creamoda verenigt fabrikanten, ontwerpers, grossiers en agenturen die actief zijn in de Belgische mode- en confectiebranche.  Creamoda is de kruispuntorganisatie bij uitstek van elke onderneming die in België actief is in mode en kleding of confectie in de ruime zin.  De organisatie verdedigt haar leden op alle terreinen van het economische leven.

 

Bezoek de website

Het Textielforum is een initiatief van Fedustria, Centexbel en Agoria in samenwerking met b-inside.  Dankzij het Textielforum kunnen textielbedrijven online in alle anonimiteit niet-commerciële informatie uitwisselen met collega's uit de streek.

Deelnemers registreren zich eerst op de site en kunnen daarna diensten, grondstoffen, machines of onderdelen aanbieden en/of vragen.  Ze krijgen wekelijks een overzicht per e-mail met alle aanbiedingen en aanvragen.  Door op een aanvraag of verzoek te reageren, worden de wederzijdse coördinaten per e-mail uitgewisseld.

Bezoek de website

Matchtex is de internationale Businessconventie voor Technisch Textiel in Gent.  Deze beurs is een gemeenschappelijk initiatief van Fedustria, Centexbel, b-inside, MoOD en enkele buitenlandse partners.

Het is de uitgelezen ontmoetingsplaats voor Belgische leveranciers van technisch textiel en hightech Belgische textielveredelaars.  Bezoekers doen aan speed-dating volgens een vooraf bepaalde planning en ontmoeten zo de specialisten van technisch textiel.

Bezoek de website
Partners

Erkenning als dienstverlener Opleiding en Advies

b-inside is geregistreerd dienstverlener in de KMO-portefeuille voor de pijlers Opleiding en Advies. U kan dus rekenen op financiële overheidssteun als u een beroep doet op onze diensten. De Vlaamse Overheid introduceerde met de KMO-Portefeuille de opvolger van de BEA-maatregel en de vroegere opleidings- en adviescheques. De steunmaatregel blijft hoofdzakelijk gericht op het verbeteren van de huidige of toekomstige bedrijfsvoering bij KMO's. Ondernemers kunnen er jaarlijks tot 15.000 euro subsidies krijgen voor ondersteuning in hun processen van ondernemen, innoveren en internationaliseren.

De erkenningsnummers van b-inside zijn:

OPLEIDING: DV.O107188

ADVIES: DV.A104237

Sinds augustus 2015 is b-inside geregistreerd dienstverlener voor het domein 'algemeen domein van de pijler Opleiding' en 'algemeen domein van de pijler Advies' van de KMO portefeuille.  Deze certificaten zijn geldig tot augustus 2020.

Welke ICT-gerelateerde diensten kunnen gesubsidieerd worden via de KMO-portefeuille?

- Via de pijler OPLEIDING van de KMO-portefeuille kunnen KMO's subsidies krijgen voor opleiding, en dus ook voor ICT-gerelateerde opleiding, gericht op de kerntaken en het verbeteren van het bedrijfsfunctioneren van de onderneming.  De opleiding draagt bij tot de versterking, groei of transformatie van de onderneming in Vlaanderen.  Een ICT-gerelateerde opleiding is een opleiding ivm ICT.
vb. Als er software aangekocht wordt, kan de opleiding omtrent die software gesubsidieerd worden.

- Via de pijler ADVIES kunnen voor ICT-gerelateerde adviezen, gericht op het verbeteren van het bedrijfsfunctioneren van de onderneming subsidies verkregen worden.  Een advies is een verzameling van schriftelijke, specifieke, waardevolle raadgevingen en aanbevelingen, verleend door een dienstverlener, die bestaan uit een analyse van de probleemstelling, een eigenlijk advies, een implementatieplan en de begeleiding bij de implementatie, en die uitsluitend of hoofdzakelijk gericht zijn op het verbeteren van de huidige of het toekomstige bedrijfsfunctioneren van de onderneming.  Het advies draagt bij tot de versterking, groei of transformatie van de onderneming in Vlaanderen.  ICT advies is professioneel, neutraal en onafhankelijk en wordt op ethisch verantwoorde wijze vestrekt.  Het is op maat van de onderneming, fundamenteel onderbouwd en laat toe om een beslissing te nemen over de haalbaarheid van een project.
vb. advies over de hardware-infrastructuur mbt huidige en/of toekomstige noden
vb. advies over keuze tussen dedicated servers of servers in de cloud
vb. analyse van de hoofdvereisten waaraan bedrijfsbrede software vb CRM of ERP moet voldoen (opstellen lastenboek is niet subsidiabel)
vb advies over keuze tussen standaard software of software op maat
...